Veletržnica vsaj še mesec dni na Rudniku

Anja Hreščak

Novice

Novice/5_18

LJUBLJANA - Kmetom, ki svoje izdelke prodajajo na veletržnici na Rudniku, so v soboto potekle pogodbe za najem prostora z družbo Viator&Vektor. Veletržnica bi se morala do tega roka tudi umakniti s te lokacije, vendar, trdi Ivan Bučar, eden izmed kmetov, ki tam prodajajo svoje izdelke, ostajajo na Rudniku vsaj še mesec ali dva.

Več informacij o tem, ali tržnica res ostaja na Rudniku še vsaj mesec dni, bodo iz podjetja Viator&Vektor sporočili danes.
Bučar je še rekel, da se kmetje dogovarjajo za selitev veletržnice na eno izmed treh možnih nadomestnih lokacij. Ena izmed možnosti naj bi bila po naših podatkih opuščena vojašnica v Vižmarjih, drugi lokaciji pa še nista znani.
Kot je znano, kmetje vidijo rešitev problema veletržnice v ustanovitvi konzorcija, v katerem bi bila tudi občina. Predsednik Sindikata kmetov Slovenije Roman Žveglič pravi: "Lastnik zemljišča mora biti mesto, saj gre za javni interes, predvsem zato, ker je veletržnica nekakšen regulator na trgu, saj se tam oblikujejo dnevne tržne cene."
Ljubljanski župan Janković pa vztraja, da občina v tem projektu finančno ne bo sodelovala. Po pomoč so se kmetje obrnili še na ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Iztoka Jarca, ki je povedal, da tudi ministrstvo nima proračunskih sredstev, s katerimi bi lahko neposredno pomagalo rešiti vprašanje veletržnice.

Vir: www.dnevnik.si

Anja Hreščak

Deli na Facebook
Deli na Twitter
CTA

Želite prejemati obvestila o novogradnjah?
Prijavite se na naše e-novice:

Želim se prijaviti