Tudi o projektu parkirne hiše

PIRAN Danes bo seja občinskega sveta - Predlog za prenovo nogometnega igrišča

NK

Novice

Piranski svetniki bodo danes na sedmi redni seji predvidoma razpravljali o 17 točkah dnevnega reda, med drugim naj bi potrdili dokument identifikacije investicijskega projekta za gradnjo parkirne hiše na Fornačah.

Ta točka bo - če bo ostalo pri predvidenem dnevnem redu - na vrsti povsem na koncu, tik pred kadrovskimi zadevami ter vprašanji, pobudami in predlogi, s katerimi bodo končali sejo.
Pred tem bodo svetniki razpravljali o izdajanju lokalnega glasila Solni cvet. O tem so sicer govorili že na peti seji, vendar so takrat sprejeli amandma, ki se nanaša na ustanovitev programskega sveta. To so storili kljub opozorilu župana Tomaža Gantarja, da je amandma v nasprotju z zakonom o medijih. V izdanem mnenju mu je pritrdilo ministrstvo za kulturo. Župan bo zato dal sporni amandma ponovno na glasovanje in če ga svetniki ne bodo sprejeli, bo predlagal sprejem celotnega odloka, vključno z drugim amandmajem, ki imenu Solni cvet dodaja še italijanski naziv L'afioreto.
Po skrajšanem postopku bodo razpravljali o prenehanju uporabe odloka o lokacijskem načrtu Piranska vrata in o spremembi zazidalnega načrta Turistični kompleks Bernardin (za gradnjo zimskega vrta ob Histrionu), s spremembami nekaterih odlokov bodo kazni pretvorili v globe in slednje določili v evrih.
Zagrizli bodo v predlog investicijskega programa za prenovo nogometnega igrišča na stadionu v Piranu in v predlog območij pokrajin v Sloveniji. Obravnavali bodo prodajo nekaterih zemljišč in menjavo nepremičnin na območju mejnega prehoda Dragonja ter prisluhnili poročilu za leto 2006 in letošnjemu programu dela JP Okolje.
Govorili bodo tudi o spajanju javnih zavodov Vrtec Morje Lucija in Vrtec Mornarček Piran v enovit javni zavod ter se seznanili s pobudo za ustanovitev KS Dragonja.
Na dnevnem redu sta še predloga sklepov o oprostitvi plačila nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za potrebe Univerze na Primorskem in srednje pomorske šole ter turistične takse za udeležence Eurofesta in MIFFa.


Vir: www.primorske.si

NK

Deli na Facebook
Deli na Twitter
CTA

Želite prejemati obvestila o novogradnjah?
Prijavite se na naše e-novice:

Želim se prijaviti