Prepovedi dovoza na Kunaverjevi ulici ne bo

(žir)

Novice

Ljubljana - Stanovalci Kunaverjeve ulice so prepričani, da poti med bloki zaradi gostejšega prometa niso več varne. Otroci, ki hodijo v šolo in iz nje, morajo biti pozorni na avtomobile, s katerimi dnevni center Doma starejših občanov Šiška (DSO) po intervencijski poti dostopa do svojih prostorov.

In to kljub temu, da so intervencijske površine namenjene le servisnim službam, nujnim prevozom in dostavi.


Dom namreč nima drugega površinskega dovoza. "Intervencijsko pot res uporabljamo za dovoz naših uporabnikov, ker drugače dovoza za starostnike ni mogoče urediti," je uporabo intervencijske poti pojasnil Primož Krivec z dnevnega centra DSO in dodal: "Da bi se izognili nesporazumom, smo zadevo zakonsko uredili. S strani občinskega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet smo pridobili soglasje in njihov nalog za zamenjavo table, ki je bil izdan 2. marca." Dovoz po omenjeni poti je tako s signalizacijo dovoljen tudi dnevnemu centru. To so potrdili tudi na Oddelku za ravnanje z nepremičninami. "Do dnevnega centra je urejena asfaltirana pot, ki se konča ob samem vhodu v dom. Površina je v naravi in katastru dejansko opredeljena kot pot," je povedala načelnica Simona Remih.


"Prevoz po drugi poti ni mogoč," obžaluje Krivec in obenem zagotavlja, da vožnja po intervencijski poti za ostale udeležence v prometu ni nevarna: "Primarna naloga doma je skrb za ljudi, v našem primeru predvsem za starejše, kot tudi za ostale generacije. Nikakor ne želimo nikogar izpostavljati kakršnim koli nevarnostim."


Druge rešitve zato niso načrtovane.
 

Vir: www.dnevnik.si

(žir)

Deli na Facebook
Deli na Twitter
CTA

Želite prejemati obvestila o novogradnjah?
Prijavite se na naše e-novice:

Želim se prijaviti