Neprofitna stanovanja bodo nasproti OŠ Livade

IZOLA Morova ulica 4: dobra lokacija blizu morja za družinski hotel

MC

Novice

Lista izolskih prosilcev za neprofitna stanovanja je dolga kot jara kača, stanovanja na Morovi ulici 4, ki jih je nekdanja občinska oblast obnovila prav z namenom, da jih bo oddajala kot neprofitna, pa so prazna. Kako to?

Z objektom v Morovi ulici, v pritličju katerega domuje Gostilna Sonja, ima sedanje občinsko vodstvo drugačne načrte.

Kot pravi podžupan Darko Grad naj bi ga preuredili v enega treh manjših družinskih hotelov (druga dva bi umestili v mestno jedro). Ker pa je stavba v Morovi ulici na dobri lokaciji, saj je le streljaj od morja, se ji v občini ne bi za vselej odrekli, ampak bi zanjo zgolj podelili stavbno pravico za 30 do 50 let.Nova neprofitna stanovanja naj bi občina gradila ob teh, ki prav zdaj rastejo na zahodnem območju Livad nasproti OŠ Livade. Po Gradovih besedah se bodo prav danes sestali s predstavniki republiškega stanovanjskega sklada in se skušali dogovoriti o gradnji dodatnih 200 neprofitnih stanovanj za občane. Zgradili naj bi jih do leta 2010. Za razliko od 53, ki jih že gradijo in jih bodo zgolj oddajali v najem, naj bi bila nova stanovanja namenjena tudi za prodajo.

Kakorkoli že, prva stanovanja nasproti OŠ Livade bodo vseljiva januarja ali februarja prihodnje leto. V najem jih bodo oddali prek javnega razpisa, ki ga, že večkrat napovedanega, Grad obljublja za to jesen.

Do tedaj bodo v občini naročili izdelavo posebne študije, s katero bodo ugotovili resnične potrebe po neprofitnih stanovanjih, tako najemniških kot prodajnih. Nova oblast bi si pri tem lahko pomagala tudi z raziskavami, ki so jih opravili njeni predhodniki oziroma v njihovem imenu nekdanja vodja urada za okolje, prostor, gospodarstvo in nepremičnine Ana Jamnik. MC

Vir: www.primorske.si

MC

Deli na Facebook
Deli na Twitter
CTA

Želite prejemati obvestila o novogradnjah?
Prijavite se na naše e-novice:

Želim se prijaviti