Med najslabše zavarovanimi gradbišči

Nepremičnine Si21

Novice

Slovenski gradbišči na avtocesti Ljubljana-Koper pri Vrhniki in pri Senožečah sta drugo oziroma tretje najslabše zavarovano gradbišče v Evropi, je pokazala raziskava 50 gradbišč v 11 evropskih državah.

Raziskava, ki jo je julija opravilo 16 avtomobilskih klubov v Evropi, sodelovala je tudi Avto-moto zveza Slovenije, je pokazala, da so v Sloveniji največje pomanjkljivosti pri varnostni opremi in napravah, je ob predstavitvi raziskave povedal odgovorni urednik Motorevije France Kmetič.

Kmetič je poudaril, da marsikje ni odstavnih niš ali vsaj zasilnih prostorov, kjer se lahko vozniki ustavijo ob okvarah vozil, voznikom niso na voljo telefoni za klic v sili. Opozorila o meritvah hitrosti so postavljena na redko ali pa sploh ne, čeprav je dokazano, da to precej pripomore k vožnji s predpisano hitrostjo.

Pri vrhniškem gradbišču, ki je za gradbiščem v španskem Toledu drugo najslabše v Evropi, je manjkal tudi pospeševalni pas, kar je lahko potencialno zelo nevarno, je dejal Kmetič in dodal, da za vse prometne nesreče ob gradbiščih očitno ne gre kriviti le voznikov, ampak tudi zelo pomanjkljivo označevanje na gradbiščih. Podobne pomanjkljivosti so izvajalci raziskave opazili na gradbišču pri Senožečah. Slovenija se je z dvema gradbiščema na začelju lestvice med državami odrezala najslabše, najboljša pa so bila po raziskavi gradbišča v Angliji. 


Vir: www.vecer.si

Nepremičnine Si21

Deli na Facebook
Deli na Twitter
CTA

Želite prejemati obvestila o novogradnjah?
Prijavite se na naše e-novice:

Želim se prijaviti