Gradnjo medicinske fakultete ovira le še en revizijski zahtevek

Nepremičnine Si21

Novice

Novice/6e139a36a31bd80ae56d278911ad1fc8

Maribor - Konzorcij podjetij Meteorit, Alpine Bau in Zet Gradnje je korak bliže 33,8 milijona evrov vrednemu poslu za zgraditev poslopja Medicinske fakultete Univerze v Mariboru.

Državna revizijska komisija je namreč zavrnila revizijski zahtevek neizbrane Skupine MG. Podpis pogodbe zdaj preprečuje le še pritožba gradbenega dvojčka Begrad Granit.

Skupina MG, v kateri so združena gradbena podjetja Konstruktor, MTB in Stavbar Gradnje, je izpadla iz razpisa za gradnjo fakultetnega poslopja po lastni neumnosti, saj je v razpisno dokumentacijo napisala dve različni ceni. V en obrazec je napisala ceno 30.496.555,73 evra, v drugega pa 30.496.555,70 evra. Čeprav se ceni razlikujeta za borne tri cente, je to napaka, zaradi katere je ponudba neprimerna ter nepravilna in jo je zato univerza izločila. Skupina MG je zahtevala revizijo postopka oddaje javnega naročila, ki pa jo je rektor Univerze v Mariboru Ivan Rozman prejšnji mesec zavrnil. Rektorjevi odločitvi so zdaj pritrdili državni revizorji, ki so tudi presodili, da je bila ponudba Skupine MG nepopolna, zato jo je univerza lahko izločila.


Revizorji bodo morali zdaj presojati še o pritožbi gradbenega dvojčka Begrad-Granit, ki ga je univerza oktobra naknadno izločila iz postopka, potem ko je ugotovila, da sta v svoji ponudbi navedla neresnične podatke in je zato formalno nepravilna. Izkazalo se je namreč, da je imel Granit neplačane zapadle obveznosti do podizvajalca Elektro Tabga po javnem naročilu prenove mariborske Kadetnice. Konec aprila naj bi ta Granitov dolg znašal nekaj več kot 328.000 evrov. Državna revizijska komisija mora o pritožbi razsoditi do konca tedna.
 

Vir: www.dnevnik.si

Nepremičnine Si21

Deli na Facebook
Deli na Twitter
CTA

Želite prejemati obvestila o novogradnjah?
Prijavite se na naše e-novice:

Želim se prijaviti