Anderlič z garažami iz središča na obrobje

Peter Pahor

Novice

Novice/1_65

V Kranjski investicijski družbi v sodelovanju s Hoferjem pripravljajo projekt garažne hiše in trgovine na Fužinah.

Ljubljana - Velik travnik na vogalu Zaloške in Chengdujske ceste na Fužinah je Mestna občina Ljubljana z novim občinskim prostorskim načrtom spremenila v zazidljivo zemljišče. Na njem nov načrt predvideva gradnjo garažne hiše P+R z najmanj 500 parkirnimi prostori in trgovino, pri čemer je zanimivo, da bo investitor v objekt zasebna družba in ne mestna občina, kot na primer pri stožiški garažni hiši.

Ker je občina lastnica dveh manjših parcel na tem območju, bo te, ko bodo mestni svetniki razširili letošnji program prodaje stvarnega premoženja, prodala.
Kot smo ugotovili v zemljiški knjigi, je lastnica večine parcel na tem območju Kranjska investicijska družba, na nekaterih pa je predlog za vknjižbo dala tudi trgovska družba Hofer. Neuradno smo še izvedeli, da je podjetje v lasti garažnega mogotca Jožeta Anderliča, ki je za garažno hišo in trgovino Hofer že izdelal idejni projekt. Poslovnež se torej po dokončanju garažne hiše Meksiko, kjer prav tako sodeluje s Hoferjem, že loteva novega garažnega projekta, pri čemer se sedaj iz mestnega središča seli na obrobje. Pomembna je še ena razlika: če je njegovih pet garažnih hiš v središču med najdražjimi, bo fužinska predvidoma nekomercialna, kot to velja za tisto v Stožicah in parkirišče na Dolgem mostu, kjer celodnevno parkiranje z dvema vozovnicama za LPP stane zgolj en evro.
Ker bi v tem primeru šlo za prvo zasebno garažno hišo, vključeno v občinski sistem parkirišč, bo pred tem morala mestna občina sprejeti ustrezne pravne podlage za tako rešitev, predvsem pa doseči dogovor z zasebnim partnerjem. Ali o tem že potekajo pogovori in kako so si zamislili sodelovanje z mestno občino, smo se želeli pozanimati pri Kranjski investicijski družbi, a nam na vprašanja niso odgovorili.

Mestna občina Ljubljana sicer na parkirišča P+R v prihodnosti veliko stavi, saj želijo avtomobiliste spodbuditi k temu, da svoje avtomobile pustijo čim dlje od mestnega središča in raje prestopijo na javni potniški promet. Gradnja parkirišč P+R je predvidena še na vsaj desetih lokacijah na obrobju Ljubljane - naslednji dve parkirišči naj bi zrasli v Stanežičah pri Šentvidu in na Rudniku - ter tudi v nekaterih obljubljanskih občinah.


Vir: www.dnevnik.si

Peter Pahor

Deli na Facebook
Deli na Twitter
CTA

Želite prejemati obvestila o novogradnjah?
Prijavite se na naše e-novice:

Želim se prijaviti